Header image

 

         
           
 

Початок подорожі

Польща

Данія

Норвегія

Швеція

Литва

 

 

 

027 Швеція А вранці, зібравшись і завантаживши машину, виїхали до Стокгольма. Відстань в 523 км подолали менш ніж за 6 годин, оскільки велика частина шляху проходила вже по території Швеції, де з швидкісним режимом стало трохи легше.Стокгольм вбиває відразу і наповал. Оце місто! Він настільки красивий, чистий, багатий і благородний, що просто не хочеться з ним розлучатися. Півтора дні, які ми провели  в столиці Швеції, ми ходили містом, їздили корабликами озером і морем, в яких розкидані всі 14 островів міста.Та і погода не підвела.  Вирішили не ходити ні в які музеї, а просто вбирати в себе всі міські види і враження. З жалем покидали столицю вранці 25 липня, тримали у напрямку Карлсхамна, невеликого міста на півдні Швеції, звідки йшов наш паром до Клайпеди. Паром був ну дуже непрезентабельним, з «совковою» гульнею пасажирів-литовців в барах і дискотеках. Правда, каюти і кухня в ресторанах пристойні.

 

028 029

РЕМАРКА про національну кухню. У Стокгольмі теж не видно надлишку національних ресторанів. До того ж, в перший вечір в Стокгольмі (ми приїхали в місто в половині п'ятого вечері) ми відразу ж взяли екскурсію на катері, яка закінчилася о 9 вечора, а коли після екскурсії ми вирішили повечеряти, то з жахом побачили (і головне – почули), як після удару годинника (9 вечора) на центральній пішохідній вулиці Дроттнінгсгатан закриваються переважна більшість ресторанів!!! Ми навіть вже були готові забігти в перший ліпший працюючий ресторан (яким виявився монгольський), проте потім, на щастя, побачили ще один, що не закрився, не те щоб зі шведською кухнею, але хоча б не з монгольською (у меню були улюблені скандинавські піци, спагетті, «шматок м'яса або риби з шматком картоплі» і т.д.)! Отже цю обставину треба мати на увазі – дійсно, не дивлячись на велику кількість людей, яка товчеться в центрі цілий день – як тільки годинник б'є 9 вчора, так більшість точок харчування закриваються (відмітьте, не тільки якісь ятки-кондитерські-кафешки, але і цілком ресторанного типу) і вибір місць, де б можна було попоїсти, різко скорочується, так само, втім, як і кількість людей (коли ми вийшли з ресторану після вечері, то побачили, що людей в центрі практично не залишилося. Може, звичайно, вони перебазувались в якісь інші, нам невідомі, місця, але в центрі, де цілий день снують натовпи туристів і місцевих, їх не було!)
Наступного вечора ми пішли шукати ресторан, вказаний в путівнику, і залишилися цілком задоволені: і кухня національна і смачна, і інтер'єр цікавий. Звідси рекомендації для туристів: ресторанам, вказаним в путівниках, можна довіряти.

Далі >>

   
           
     

 

Початок   Подорожі   Хто ми   Чому   Контакти